четвер, 5 листопада 2015 р.

Українське радіо запрошує до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності

Українське радіо запрошує до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, який відбудеться 9 листопада - у День української писемності та мови.
Це буде ювілейний, п'ятнадцятий радіодиктант. Цього року захід вперше транслюватиметься не лише по радіо, а й по телебаченню. І це не єдиний сюрприз, який підготували організатори.
У рамках спецпроекту вестиметься пряма трансляція з Національного університету імені Тараса Шевченка. Там Диктант національної єдності писатимуть студенти, викладачі, митці, громадські діячі та політики.
Приєднаються до заходу і українці за кордоном. За словами ведучої спецпроекту Аліни Акуленко, радіодиктант вперше матиме статус міжнародного.

"У попередні роки ми отримували досить велику кількість листів з-за кордону. Нам писали з Франції, Німеччини, Великобританії, але це були поодинокі приватні листи. Цього року вперше писатимуть диктант у Китаї, писатимуть диктант в Австралії, писатимуть диктант на кількох локаціях у Польщі, зокрема, "Радіо Люблін" робитиме свою власну величезну програму, а ми будемо робити включення з Любліна," - зазначила А.Акуленко.
Свої особливості матиме і телетрансляція. "Ми намагатимемося долучити сурдопереклад до нашої трансляції для того, щоб якомога більше людей мали можливість писати цей диктант", – повідомила заступник генерального директора НТКУ Дар’я Юровська.

Отже, в понеділок, 9 листопада. Початок акції о 10.10. Власне, текст диктуватимуть об 11.00. Трансляцію здійснюватимуть Перший канал (УР-1), канал радіо "Культура" (УР-3) та телеканал "UA:Перший".

Немає коментарів:

Дописати коментар